Behandling af baby og barn

Du er her: Forside \ Behandling \ Kiropraktik \ Behandling af baby og barn
Behandling af baby og barn
ved kiropraktor

Undersøgelse af dit barn eller din baby hos en kiropraktor

Babyen klædes af ned til bleen. Jeg mærker, hvordan barnet generelt er at håndtere; virker det anspændt, usikkert, hvordan reagerer det på at blive flyttet/løftet. Hvordan ser hud og muskelspænding ud i mave- og rygleje? Hvordan er barnets bevægelser, er der symmetri, hvad er reaktionen på tale, lys, lyd? Er barnets blik fokuseret, interesseret, eller trækker det sig og ser forbi mig?

Jeg mærker på maven, tjekker de medfødte reflekser og undersøger derefter kroppens led, startende ved fødder, knæ, hofter, skuldre, kraveben. Til sidst følger koropraktor-undersøgelsen af bækkenled, ryggens led, nakken samt kraniet.

Finder jeg ved undersøgelsen, at der kan ligge en muskel-led problematik til grund for symptomerne, taler jeg med forældrene om dette, og først da påbegyndes behandlingen.

Hvor mange børn og babyer får det bedre af behandling ved kiropraktor?

Jeg prøver mentalt at lave statistik på, hvor stor en procentdel af “mine babyer” der får det bedre, og vurderer at godt og vel 90% af de såkalde kolikbørn får det markant bedre af behandlingen.

Babyer med favoritholdning/affladet baghoved reagerer også godt på behandling ved kiropraktor – her vil fremgangen vise sig langsommere, eftersom der oftest også er tale om en opstået skævhed af kraniet, som gradvis skal vokse sig lige. Forældrene vil her ofte have en vigtig rolle i form af øvelser og stimulering af “ikke-favoritsiden”.

Hvis jeg finder, at der ikke er noget jeg kan hjælpe med, vil jeg gøre mit bedste for at hjælpe forældrene videre til rette sted i sundhedssystemet, ofte via egen læge og/eller sundhedsplejerske.

Kiropraktorbehandling af børn og babyer/spædbørn

Selve behandlingen foregår ved lette tryk med to fingre, samt massagelignende bevægelser. Behandlingen er smertefri for barnet; faktisk slapper langt de fleste børn af og nyder at blive behandlet. Nogle børn falder i søvn under behandlingen. Skulle barnet blive uroligt eller ked af det, kan behandlingen forgå, mens barnet ammes eller får flaske.

Alle børn er forskellige, og derfor er der ikke to forløb, der er ens. Nogle problemer kan løses ved én behandling, andre, som f.eks. et affladet baghoved, vil kræve et længere forløb.

Et typisk behandlingsforløb

Et typisk behandlingsforløb kan se således ud:

  • Barnet ses og behandles dag 1. Om eftermiddagen sover barnet tungt og længe. Det vågner op om aftenen, har nogle gode timer, og sover så normalt til godt om natten. Dagen derpå er barnet enten meget træt og sover det meste af dagen, eller glad og vågent, kontaktivrig. Derefter falder mønstret tilbage til det, det var, inden behandlingen.
  • Efter behandling nr. 2, typisk 4 dage efter første behandling, reagerer barnet for det meste ved at være mere tilpas, gladere, der er aftagende gråd, (så hvor der fx. tidligere var gråd og uro, amning, gåen med fra 19-23, er der nu uro/gråd fra 21-22). Dette varer for det meste ved 4-5 dage.
  • Ved behandling nr. 3 mærker jeg som regel, at barnet føles afslappet og roligt, og at jeg nemt kan ordne det sidste, der generer. Herefter er problemet som oftest løst. Hvis der er tale om et affladet baghoved eller tendens til primært at ville kigge eller bevæge sig til den ene side, gennemgår jeg ofte øvelser, som forældrene skal lave med barnet hjemme. Disse øvelser giver jeg ofte ved 1. eller 2. behandling.

Eftervirkninger ved behandling af dit barn hos en kiropraktor

I måske 10-15% af tilfældene reagerer barnet ved efter den første behandling at blive endnu mere pylret og ulykkelig end før. Dette varer typisk op mod 24 timer og kan være en reaktion på behandlingen af de stramme muskler – altså det samme, som vi kan mærke efter at have fået masseret et ømt område grundigt. Denne reaktion er ikke bekymrende eller farlig og skyldes på ingen måde, at noget er blevet ”løsnet forkert”, ”skubbet skævt” eller lignende.

Den samlede reaktion på forløbet vil være lige så god, som hvis barnet havde reageret med træthed på første behandling. Det er meget sjældent, at barnet også efter anden og tredje behandling reagerer med gråd/ømhed.

Læs mere om kiropraktor Mette Højberg, der har behandling af børn som speciale.

Er behandling ved kiropraktor løsningen for dit barn?

Kontakt Højbjergklinikken på infohoejbjergklinikken.dk">mail, eller ring på 8618 0086, hvis du er interesseret i at høre mere om kiropraktisk behandling af børn.

Behandling af babyer og spædbørn
Specialist i babyer og spædbørn
Kiropraktor baby