F.A.Q: Ofte stillede spørgsmål

Du er her: Forside \ Om Højbjergklinikken \ F.A.Q
Spørgsmål

Mest spurgte spørgsmål vedrørende behandlinger

Nej. Det er ikke nødvendigt med en henvisning fra egen læge for at komme i behandling. Alle kan frit opsøge alle vores behandlere uden henvisning.

Hovedparten af alle sundhedsforskringer dækker behandlingsforløb hos Højbjergklinikken. Der er dog stor forskel på den dækning, en sundhedsforsikring giver, og vi anbefaler, at du kontakter klinikken, så vores patientvejleder/sekretær kan hjælpe dig. Læs mere her

Ja, på følgende områder uden henvisining fra egen læge:

  • Kiropraktik inkl. genoptræningsforløb
  • Akupunktur
  • Zoneterapi
  • Fysioterapi

For  kostvejledning ved diætist kræves lægehenvisning for at opnå tilskud fra Sygeforskringen “danmark”. Læs mere her

Kiropraktorer er specialister inden for hele bevægapparatet og ikke, som mange tror, kun ryggen.

Behandling hos kiropraktor kæver ingen henvisning, da kiropraktoren på lige fod med læger og tandlæger er autoriseret og forpligtet til selv at stille en diagnose, inden behandlingen igangsættes. Netop derfor har kiropraktoren også helt andre beføjelser end f.eks. en fysioterapeut; bl.a. kan kiropraktoren tage røntgenbilleder og lave ultralydsskanninger. Desuden må en kiropraktor henvise til offentlige sygehuses røntgen, MR- og CT-skanninger. Læs mere her

For mange mennesker kan den knæklyd, der nogle gange opstår ved manipulation, virke skræmmende. Der er dog blot tale om den samme lyd, som når man “knækker” fingre eller laver en dyb knæbøjning.

Når et led manipuleres, øges bevægeligheden af leddet. I leddet findes en ledvæske med ophobede gasarter, som frigives, når leddet løsnes. Derved opstår den lille “eksplosion”, som man hører som en knæklyd.

Ganske som når man knækker fingrene, gør knækket ved en kiropraktor ikke ondt – tværtimod får leddene tit en følelse af lethed og smidighed.

Hvis du ikke bryder sig om knækket, skal du blot nævne dette for din kiropraktor, som sagtens kan anvende en anden teknik, så knækket undgås.

I forhold til andre behandlingstyper er det kiropraktiske behandlingsforløb ofte kortere. Hvor mange behandlinger der kræves, vurderes individuelt fra person til person og fra den ene behandling til den næste, alt efter hvor hurtigt der indtræffer en bedring i patientens fysiske tilstand. Ved fx et akut lændehold vil man ofte være næsten smertefri efter ganske få behandlinger. Ved langvarige smerteproblematikker vil forløbet være længere.

Børn reagerer generelt hurtigt på kiropraktisk behandling, og deres behandlingsforløb vil ofte være korte.

Ja. Videnskabelige undersøgelser har bevist en effekt af kiropraktisk behandling. I disse undersøgelser har man fundet frem til, at den bedste behandling til akutte (kortvarige) smerter er kiropraktisk behandling, og at den bedste behandling af længerevarende smerter (mere end tre måneder) er kiropraktisk behandling kombineret med genoptræning.

Ja. Behandlingen af spædbørn (og børn) er tilpasset deres bløde muskler og led. Det vil sige, at behandlingen består af lette tryk og blide bevægelser af led. Dette er ikke forbundet med gener eller ubehag for barnet, og der vil aldrig være tale om at man trækker i eller “knækker” barnets led. Læs mere om behandling af børn her.

Ja, bestemt. Under fødslen kan barnet blive udsat for en voldsom belastning, der kan resultere i stive, ømme led og muskler.

Det er vigtigt at huske på, at en fødsel er en fint koordineret process. Er der afvigelser fra det normale forløb, såsom ved brug af sugekop, ved sædestilling, brug af store mængder vestimulerende medicin (vestorm), hvis barnet står skævt i bækkenet, er stjernekigger mv., er der risiko for, at barnet får trykket kranie, nakke eller ryg uhensigtsmæssigt meget under fødslen. Dette kan resultere i smerter eller ubehag hos barnet, som kan vise sig i form af øget gråd eller en tendens til øget stivhed eller, at barnet går i “flitsbue”, sover uroligt samt klynker og presser meget. Ofte har barnet i sådanne tilfælde en favoritholdning, der kan give et affladet baghoved.

Læs mere om symptomer ved spædbørn her.

Spørgsmål omkring booking – læs mere her