Klinisk diætist

Du er her: Forside \ Behandling \ Klinisk diætist
Kostvejledning ved klinisk diætist
Udgangspunktet er dig og dine ønsker

Sunde kost- og motionsvaner er afgørende for oplevelsen af velvære, nydelse og livskvalitet i en ofte travl og krævende hverdag. Men hvad skal man ændre for at få et sundere liv? Det kan være svært selv at se, hvor man bedst kan sætte ind.

Jeg kan som diætist hjælpe med den nyeste viden inden for mad og sundhed, med at udforske muligheder, holde fast og gøre det sunde sjovt og lækkert. Jeg støtter og hjælper dig frem mod livsstilsændringen.

En diætists vigtigste opgave er at give individuel vejledning, så kostomlægningen passer ind i din hverdag. Man skal ofte have andet end blot maden med i sine overvejelser, når man vil ændre vaner. Det kan være en opdagelsesrejse i sammenhængen mellem mad, kultur, sundhed og sygdom.

Sundhed handler om at have ressourcer, energi og overskud til at leve livet, sådan som man gerne vil leve det.

Jeg tager udgangspunkt i din hverdag, hvad du spiser og godt kan lide, hvad du laver i løbet af dagen, hvilke forventninger du har, og hvad du gerne vil opnå med kostomlægningen.

Søger du en klinisk diætist i Aarhus-området? Kontakt Højbjergklinikken og aftal en tid til en konsultation ved at klikke på den blå knap her på siden.

Vil du tabe dig, blot spise sundere eller spise dig fra sygdom?

Måske ønsker du at tabe dig eller at spise sundere. Eller måske ønsker du at få hjælp til at omlægge kosten på grund af sygdom som f.eks. diabetes, forhøjet kolesterol. Måske vil du gerne bruge din graviditet til at få nogle gode vaner for dig og dit barn.

Den individuelle kostomlægning skal passe ind i din hverdag. Det gælder både dit arbejdsliv og dit sociale liv. Denne personlige tilpasning af kosten er vigtig, da det gør det nemmere for dig at ændre dine nuværende kostvaner. Det er op til dig, hvor hurtig kostomlægningen skal ske, og hvor mange ændringer der skal foretages. Derfor sammensætter vi sammen dit helt personlige forløb. Hvis du har brug for det, udarbejdes en personlig kostplan på baggrund af dine ønsker. Som en del af konsultationen tilbydes du hver gang måling af vægt, fedtprocent, BMI, metabolic-age på en impedans-vægt. Dette foregår uden strømper.

Når fokus på mad styrer dit liv

Mad kan dæmpe negative følelser.

Fx uro, stress, ængstelse, ensomhed, kedsomhed. Der kan være mange grunde til, at fokus på mad bliver for styrende. Det kan skyldes alt lige fra for meget hygge og dårlige vaner til trøstespisning, forstyrret spisning, misbrug og spiseforstyrrelse.

Psykologiske faktorer kan have stor betydning for, at mad er blevet et problem og til, at madens psykologiske funktioner fylder alt for meget. Det medfører ofte at tankerne konstant kredser om mad og vægt, og at man får et meget negativt syn på sig selv og sin krop. Mad fylder bare for meget. Behandling kræver derfor ofte fokus på de psykologiske barrierer, som gør det så svært at have et naturligt forhold til mad.

På et tidspunkt har sammenblandingen af mad og følelser givet et uhensigtsmæssigt mønster. Mad er blevet både svaret på dine problemer og dét, der skaber dine problemer. Med terapien får du metoder til, hvordan du kan undgå at bruge mad som svaret. Du vil i terapien forstå, hvad årsagen er og arbejde med, at maden ikke skal være løsningen mere. Du vil også lære at opbygge et mere kærligt og afslappet forhold til dig selv og din krop. Du vil blive fri for dine begrænsende og besættende tanker om mad og opnå en vægt i balance. En balance, hvor du kan nyde din mad, din krop og dit liv.

Få professionel vejledning af en diætist/kostvejleder inden for:

 • Sund mad og generel kostvurdering
 • Overvægt
 • Undervægt
 • Børn og sund mad, evt. i forhold til overvægt/undervægt
 • Hvilke næringsstoffer hjernen har brug for efter en hjernerystelse
 • Sund mad til gravide
 • Overvægt hos gravide (sunde vaner og minimal vægtøgning)
 • Vægttab efter fødsel
 • Opernæring efter vægttab ved sygdom
 • Rygestop uden vægtøgning (uddannet rygestopinstruktør)
 • Specifik diætvejledning i forhold til sygdom, fx
  • Forhøjet kolesterol
  • Forhøjet blodtryk
  • Diabetes
  • Gigt
  • Irritabel tarm

Læs om diætist Janne Danielsen

Om Højbjergklinikken

Højbjergklinikken er et tværfagligt sundhedshus i den sydlige del af Aarhus. Vi har kunder i hele Østjylland, der kommer til os, for at få den bedste behandling fra en af vores mange specialister. Du kan komme forbi vores klinik i Højbjerg, eller kontakte os via mail eller telefon for at høre mere om, hvilke behandlingsmetoder vi kan tilbyde.

Klinikkens kliniske diætist

Janne Danielsen
Janne Danielsen
Klinisk diætist og psykoterapeut
Klinisk diætist
Klinisk diætist aarhus
Klinisk diætist aarhus