Børn 7-18 år

Du er her: Forside \ Symptomer \ Børn 7-18 år
Symptomer ved børn på 7-18 år
Skader efter leg og sport eller smerter efter stillesiddende arbejde.

Af kiropraktor Mette Højberg, specialist i behandling af børn og spædbørn

Skolebørn

Hos denne gruppe af børn er det ofte hovedpine og nakkesmerter, der er problemet. Det kan have flere årsager; fx er trampoliner gode for motorikken, men knap så gode, når man falder eller støder ind i hinanden.

Når børn kommer i skole, bliver de pludseligt meget mere stillesiddende. Ofte er skolebordene og -stolene ikke ret gode, og mange børn sidder skråt foran tavlen, hvilket giver uheldige vrid af kroppen.

Skolebarnet vil især de første år anstrenge sin krop meget for at kunne skrive bogstaver, skifte øjets fokus fra bog til tavle og sidde foran computeren. Skoletasken er tung for en lille krop – og når man er vældig fokuseret på skole og venner, er det tilmed let at glemme at få spist og drukket nok.

Der er altså mange faktorer, der kan spille ind.

Behandlingsforløbet hos et barn i denne alder vil ofte indeholde kiropraktisk behandling samt strækøvelser – ofte suppleret med en snak om, hvad barnet og familien selv kan gøre for at hjælpe processen på vej og hindre, at lignende problemer opstår igen.

Behandlingen af børn er blid og er ikke forbundet med ubehag.

Teenagere

I teenage-perioden begynder mange børn at få rygsmerter, hovedpine og mange andre af de problemer, som de voksne døjer med. Desværre viser nyere forskning, at mange unge tager deres rygproblemer med sig ind i voksenlivet, hvis ikke der bliver taget hånd om dem i tide.

Behandlingen af teenageren vil være meget lig behandlingen af en voksen, selvfølgelig tilpasset den mindre og mere smidige krop.

Som en del af behandlingen taler kiropraktoren ofte med patienten om ergonomi, kost, arbejde og træning, alt efter, hvad der er relevant i det enkelte tilfælde. Det har typisk god effekt, at gode råd mv. kommer fra en person med sundhedsfaglig baggrund, frem for at teenageren skal tale med sine forældre om problemerne.

Heldigvis møder vi i Højbjergklinikken mange motiverede og fornuftige teenagere, som hurtigt mærker effekten af at blive behandlet, og som er gode til selv at lave de nødvendige ændringer i deres liv, så de kan få det bedre.

Læs mere om behandling af børn ved kiropraktor

Har du spørgsmål til symptomer ved børn i alderen 7-18 år?

Kontakt klinikken via vores formular, mail eller telefon.