Ufrivillig barnløshed

Du er her: Forside \ Symptomer \ Ufrivillig barnløshed
Behandling af ufrivillig barnløshed
Akupunktur har dokumenteret positiv effekt ved behandling af ufrivillig barnløshed/infertilitet

I løbet af de sidste 20 år er der sket en stor udvikling indenfor behandling af barnløshed i den vestlige del af verden, men først i de senere år er blikket blevet rettet mod alternative behandlingsmetoder som f.eks. akupunktur. Videnskabelige undersøgelser viser, at akupunktur er en effektiv form for fertilitetsbehandling.

Kineserne har igennem årtusinder anvendt akupunktur som led i behandling af barnløse, og det er som følge af denne viden, at akupunktur i dag i stigende grad anvendes som supplement til den etablerede barnløshedsbehandling, IVF – behandling (reagensglasbehandling) og IUI – behandling (inseminationsbehandling).

Ifølge Traditionel Kinesisk Medicin skyldes barnløshed en ubalance i den medfødte energi (QI), som løber i meridianer i kroppen. Denne ubalance kan opstå som følge af udefra kommende faktorer såsom stress, dårlig ernæring og livsstil. Ved hjælp af akupunktur kan der skabes balance i kroppen igen ved at tilføre energi, lukke ophobet energi ud eller ved at flytte energien til et andet sted. Dette er med til at kvindens fertilitet og chance for at få et barn.

Den nyeste dokumentation om akupunktur og infertilitet

  • Svenske undersøgelser fra år 2000 har dokumenteret en bedre gennemblødning af slimhinden i livmoderen, således at et befrugtet æg har lettere ved at implantere sig.
  • En tysk videnskabelig undersøgelse fra 2002 offentliggjort i ”Fertility and Sterility” viste en øget chance for opnåelse af graviditet, når reagensglasbehandlingen blev suppleret med akupunktur umiddelbart før og efter ægoplægning. Læs mere om her.

I 2004 blev der i Danmark udført en lignende undersøgelse om fertilitet i forbindelse med kunstig befrugtning, som bekræftede den tidligere tyske undersøgelse. Her deltog 300 kvinder, som var i IVF behandling i en lodtrækningsundersøgelse, hvor 2/3 fik akupunktur og 1/3 (kontrolgruppen) ingen akupunktur. Læs mere her.

Resultatet var følgende:

Graviditetsrate (Positiv graviditetsprøve) Klinisk graviditetsrate (påvisning af hjertelyd)
Kontrolgrp. 28 % 26 %
Akupunkturgrp. 41 % 38 %

 

Ring til Højbjergklinikken på 86 18 00 86 og hør mere omkring videnskabelige undersøgelser der omhandler fertilitet og akupunktur.

Akupunkturbehandling kan således anbefales til ufrivillig barnløse med henblik på:

  • At finde og behandle eventuelle ubalancer (fysiske/psykiske)
  • At opnå bedre gennemblødning af livmoderen og dermed forbedre slimhinden
  • Styrke immunforsvaret
  • Mindske risikoen for abort
  • Fysisk og psykisk afslapning.

Behandlingen kan ses som et godt supplement ved ønske om graviditet, hvad enten kvinden er i IVF/IUI – behandling eller ved forsøg på opnåelse af spontan graviditet.

Om behandlingen med akupunktur

Ved første behandling afdækker akupunktøren evtentuelle ubalancer i kroppen ved hjælp af samtale, tunge- og pulsdiagnose. Der anvendes udelukkende mikrotynde sterile engangsnåle, som stikkes i bestemte akupunkturpunkter.

Selve behandlingen varer fra ½ til 1 time.

Antallet af akupunktur-behandlinger er individuelt, og vi aftaler derfor et behandlingsbeløb.

Læs om klinikkens akupunktør, Kristin Eskelund

Bemærk
Akupunktøren er på klinikken mandag og onsdag.

Ring og hør mere om akupunktur og fertilitet på telefon 86 18 00 86.