Piskesmæld

Du er her: Forside \ Symptomer \ Piskesmæld
Piskesmæld
Mærkes typisk som smerter i nakken, hovedpine og stivhed i nakkemuskulaturen

En piskesmældsskade opstår ved overstrækning og forstuvning af bløddelene i halshvirvelsøjlen som følge af en pludselig kraftpåvirkning af halsens og nakkens bløddele, typisk ved biluheld, hvor et køretøj påkøres bagfra, fra siden eller forfra. Skaden kan også forekomme ved andre typer af uheld.

En akut piskesmældsskade kan betragtes som en forstuvning af nakken. Man kan få langvarige problemer efter en piskesmældsskade og udvikle såkaldt whiplash-syndrom; en tilstand, som man i dag fortsat diskuterer årsagen til.

Hvordan føles en piskesmældsskade?

Typisk mærkes en piskesmældsskade som smerter i nakken, hovedpine og stivhed i nakkemuskulaturen inden for de første par døgn efter uheldet. Oftest vil smerterne og stivheden i nakken aftage i løbet af få dage til få uger.

Hvad skal du være opmærksom på vedr. piskesmæld?

Hvis du i forbindelse med en påkørsel/et bilsammenstød har været kortvarigt bevidstløs eller ikke er i stand til at huske dele af hændelsesforløbet, bør du søge læge inden for det første døgn. Det gælder også, hvis du får kvalme eller kaster op.

Du skal også søge læge med det samme, hvis du oplever voldsomme smerter i hoved eller nakke, eller måske sovende/stikkende fornemmelser eller smerter ud i skulderen eller armen. Det gælder også, hvis armen føles unaturligt tung.

Har du spørgsmål vedrørende nakkesmerter?

Kontakt klinikken via vores formular, mail eller telefon.

Læs mere om følgende nakkeproblemer

Dårlig holdning

Hold i nakken

Slidgigt

Kiropraktisk behandling af nakke
Kiropraktor i Aarhus