Hold i nakken

Du er her: Forside \ Symptomer \ Nakke \ Hold i nakken
Hold i nakken
Smertefuldt – men sjældent farligt

Hold i nakken kan være meget smerterfuldt, men er sjældent farligt, og kan oftest behandles, så patienten er smertefri efter få behandlinger. Der er typisk konstante smerter og stivhed i en eller flere bevægeretninger i nakken.

Årsag til hold i nakken

Den hyppigste årsag er et aflåst facetled i nakken – et såkaldt facetsyndrom. I visse tilfælde er det ikke facetleddet, der er den direkte årsag, men derimod at der er kommet en revne i en diskus/bruskskive.

Det er ofte blot en lille ”forkert bevægelse”, der udløser holdet – som regel om natten, eller når man skal ud af sengen. Dog viser det sig tit, at patienten gennem længere tid har belastet nakken forkert og har haft lidt spændinger/myoser, inden det akutte hold et opstået. Hold i nakken kan også opstå efter fald og uheld.

Behandling af hold i nakken

Vi ser ofte, at der har været flere meget kortvarige hold i nakken, inden den helt sætter sig fast. De mindre tilfælde forsvinder så hurtigt, at de ikke bliver behandlet, men i realiteten forsvinder de ikke helt – derimod vil de over tid medføre muskelspændinger og ledaflåsninger.

Læs om behandling ved kiropraktor

Har du spørgsmål vedrørende hold i nakken?

Kontakt klinikken via vores formular, mail eller telefon.

Kiropraktor i Aarhus