Musearm, ergonomi

Du er her: Forside \ Symptomer \ Musearm, ergonomi
Musearm, ergonomi
Symptomerne er ofte smerter på albuens yderside og problemer med at åbne og lukke hånden.

“Musearm” betegner en tilstand, hvor man har overbelastet musklerne på oversiden af underarmen og deres senetilhæftning ved albuen. Overbelastningen forekommer typisk ved hyppige og vedvarende ”knæk” (extension) i håndledet, så musklerne aktiveres i en statisk position, hvor blodtilførslen nedsættes.

Årsager til musearm

De primære årsager til musearm er dårlig ergonomi, langvarig skrivning, tastearbejde, arbejde med mus, gentagne bevægelser i håndled ved f.eks. malearbejde, køkkenarbejde, ketchersport, arbejde med vibrerende værktøj, hammer og lignende, uhensigtsmæssig indretning af arbejdspladsen, dårligt udstyr –mus, tastatur, dårlige arbejdsstillinger og uhensigtsmæssig organisering af arbejdet (for få pauser).

Typiske symptomer på musearm

  • Smerter på albuens yderside, særligt ved løft, specifikke håndgreb, skrivning og computerarbejde
  • Problemer med at åbne og lukke hånden
  • Træthed/sovende fornemmelse i hånd og underarm
  • Kolde og ømme hænder og led

Hvorfor gør det ondt?

Smerterne kan bl.a. skyldes seneskedehindebetændelse i håndled, albue eller skulder, myoser i nakke-skuldermuskulatur og afklemning af nerver i halsrygsøjlen – slidgigt.

Forebyggelse og behandling

Behandlingen sigter på at mindske de faktorer, der forårsager tilstanden, for eksempel gennem et ergonomisk tjek af din arbejdsplads og din arbejdsstilling og kan derudover inkludere fysioterapeutisk behandling og forskellige øvelser.

Læs om behandling ved kiropraktor

Læs om behandling ved fysioterapeut

Har du spørgsmål musearm og ergonomi?

Kontakt klinikken via vores formular, mail eller telefon.