Jesper Øigård

Du er her: Forside \ Om Højbjergklinikken \ Behandlere \ Jesper Øigård
Jesper Øigård
Kiroprator
Jesper Øigård
Jesper Øigård
Kiropraktor

Jesper er uddannet fra Syddansk Universitet i juni 2014. Inden han startede i Højbjergklinikken, har han arbejdet 5 år ved Tidens Kiropraktor i Odense. Jesper har stor erfaring med styrkesport og har behandlet topatleter indenfor både vægtløftning, styrkeløft, crossfit og atletik. Han interesserer sig generelt for optimering af træning og idrætsskader. Med kurser indenfor bl.a. Dynamic Neuromuscular Stabilization (DNS), Z-Health, GLA:D Ryg og Smertevidenskab  bliver der brugt forskellige værktøjer i konsultationen.

Særlige kompetenceområder

Jesper arbejder meget med motionister og atleter med henblik på både forebyggelse, håndtering og genoptræning af skader og smerter. Derudover har Jesper en stor interesse indenfor vedvarende/kroniske smerter, hvor der er fokus på både behandling og håndtering indenfor en biopsykosocial model

Ultralydscanning

I Højbjergklinikken er vi alle dedikerede til at hjælpe vores patienter med at opnå optimal muskuloskeletal sundhed og bevægelighed. En af de vigtige diagnostiske værktøjer, vi anvender her på klinikken, er ultralydsskanning. Men hvad er ultralydsskanning, og hvordan kan det være til gavn for dig?

Ultralydsskanning er en smertefri, non-invasiv billedteknik, der bruger ultralydbølger til at producere detaljerede billeder af kroppens muskler, sener, led og blødt væv. Det fungerer ved at sende højfrekvente lydbølger ind i kroppen via en transducer, som er placeret direkte på det område, der skal undersøges. Lydbølgerne reflekteres tilbage, når de støder på forskellige vævstyper, og disse reflekterede bølger omdannes til billeder, som vises på en skærm.

Ultralydsskanning er en sikker og smertefri metode, der kan give værdifuld information om tilstanden af dine muskler, sener, led og omkringliggende væv. Det kan hjælpe vores behandlere med at stille en præcis diagnose og udvikle en skræddersyet behandlingsplan til dig.

Ultralydsskanning giver os mulighed for at visualisere skader og tilstande i realtid. Vi kan nøjagtigt identificere vævsskader, muskel- eller senebristninger, inflammationer eller væskeophobninger. Dette hjælper os med at stille en præcis diagnose og planlægge den mest hensigtsmæssige behandling for dig.

Ultralydsskanning er førstevalg i udredning af blandt andet:

  • Bursit i skulderen
  • Overbelastning og skader på senevæv i skulder, albue, håndled, hånd, fingre, hofte, knæ, ankel, fod og tær. F.eks. Hælspore, golf- opg tennisalbue
  • Hævelse i ledene i skulder, albue, håndled, hofte, knæ, ankel og fod
  • Vurdering af ganglion og cyster omkring anke, fod, tær, hånd og fingre, som f.eks. springfinger

Ekstrakorporal shockbølgeterapi (ESWT)

En af de behandlingsmetoder, vi tilbyder her på klinikken, er fokuseret ekstrakorporal shockbølgeterapi (ESWT).

Men hvad er ESWT, og hvordan kan det være til gavn for dig?

Lad os forklare det på en letforståelig måde.

Fokuseret ekstrakorporal shockbølgeterapi er en non-invasiv behandlingsmetode, der bruger trykbølger med høj energi til at behandle forskellige muskuloskeletale tilstande. Disse trykbølger genereres af en speciel enhed og påføres udenpå kroppen, på det berørte område.

Men hvad kan ESWT bruges til? Her er nogle af de tilstande, hvor fokuseret ekstrakorporal shockbølgeterapi kan være gavnligt

Plantar fasciitis:
Dette er en tilstand, der forårsager smerter i hælen eller fodsålen. ESWT kan hjælpe med at stimulere helingsprocessen, reducere smerte og forbedre funktionen for personer med plantar fasciitis

Tennisalbue:
Tennisalbue er en overbelastningsskade, der forårsager smerter i albuen og underarmen. ESWT kan hjælpe med at reducere smerte og fremme heling af de beskadigede væv.

Skuldersmerter:
ESWT kan være effektivt til at behandle tilstande som kalkskulder (en tilstand med kalkaflejringer i skulderen) og senebetændelse i skulderen. Det kan hjælpe med at lindre smerte og forbedre funktionen.

Achillessenebetændelse:
Dette er en tilstand, hvor achillessenen bliver betændt og forårsager smerte og stivhed i ankelen. ESWT kan hjælpe med at stimulere helingsprocessen og reducere inflammation i achillessenen.

Myofascielle smerter:
ESWT kan også anvendes til behandling af muskelsmerter og myofascielle triggerpunkter. Det kan hjælpe med at løsne stramme muskler, lindre smerte og forbedre muskelfunktionen.

Fokuseret ekstrakorporal shockbølgeterapi er en ikke-invasiv og sikker behandlingsmetode, men kan være forbundet med ubehag. Det kan være en effektiv alternativ løsning, hvis andre konservative behandlinger ikke har givet tilfredsstillende resultater.

Jesper er specialiseret i at udføre fokuseret ekstrakorporal shockbølgeterapi og vil vurdere din tilstand nøje for at sikre den bedst mulige behandling for dig.

Hvis du oplever smerter eller har en muskuloskeletal tilstand, der kan drage fordel af ESWT, er du velkommen til at kontakte os for en konsultation.

Du kan booke online her.

Du kan også kontakte vores reception på +4586180086.