Stemmetræning

Du er her: Forside \ Behandling \ Stemmetræning
Stemmetræning
Målrettet dig der bruger din stemme i arbejdssammenhæng.

Hvad er stemmetræning, og hvordan foregår det?

Hos en stemmetræner finder du et professionelt behandlings- og rådgivningsrum, hvor der bliver sat fokus på din talestemme. Der kan gives terapeutisk behandling i form af stemme- og vejrtrækningsøvelser samt stemmemassage. Ligeledes tilbydes der rådgivning og formidling omkring stemmen og dens ressourcer, samt tekniske øvelser, der tilgodeser de konkrete behov.

Du kan opsøge en stemmetræner, hvis du fx oplever:

 • At stemmen bliver hæs og træt
 • At omgivelserne giver til kende, at du ikke er hørbar i en større forsamling
 • At du oplever nervøsitet, som sætter sig på stemmen
 • At du har kronisk tør hoste og rømmetrang
 • At du mangler et naturligt flow i din vejrtrækning, når du taler til større forsamlinger
 • At du ønsker et bedre samspil med din krop og stemme i en formidlingssituation
 • At du mangler gennemslagskraft
 • At du har en svag telefonstemme
 • At din stemme svigter/forsvinder
 • At du gerne vil have nogle redskaber til at optimere din talestemme.

Hvem er stemmetræning relevant for?

Stemmetræning er en fordel for alle, der dagligt bruger deres stemme på arbejdet som fx ledere, rådgivere, præster, sælgere, undervisere, sangere m.fl.

Stemmetræning er et virkningsfuldt sted at starte, hvis du gerne vil opnå en stemme, der er kompetent, troværdig og gennemslagskraftig.

Kurser for virksomheder og institutioner i Aarhus og omegn

Højbjergklinikkens stemmetræner kan bookes til at komme ud til jeres virksomhed til et “fredagsmøde” eller en kursusdag. Temaet kan være, hvordan kan vi bruge stemmen professionelt, hvad har den af muligheder, hvordan kan vi bevidst bruge vores stemme til at fange modtagerens opmærksomhed, og hvordan kan vi beskytte stemmen, så den undgår slitage undervejs. Der vil være en fin afveksling af formidling og og øvelser til alle som deltager, men afhænger først og fremmest af jeres ønsker.

Skriv eller ring og få en uforpligtende samtale med Marit Green om jeres idé til at få en stemmetræner ud til jeres firma.

Kontakt os her

Fem tips til din næste præsentation

 1. Øv din tale foran andre – næstbedst foran spejlet, men sig det højt, gerne mindst 10 gange.
 2. Start med at fortælle en personlig historie – det kan for eksempel være, hvad opgaven har betydet for dig, eller måske hvorfor dit budskab betyder så meget for dig.
 3. Inden du for alvor går i gang, må du gerne præsentere pointerne. Hvad skal dit publikum høre om? Vælg dem ud efter, hvem der lytter. Hvad er vigtigt for dem?
 4. Lav flere gange om dagen nogle dybe indåndninger, men forestil dig, at luften skal gennem et sugerør, så du kan mærke, at der sker noget i brystkassen. Det giver besked til dit mellemgulv om, at det skal arbejde mere, når du taler.
 5. Når du taler, skal du støtte din talestemme nede fra maven. Du skal fornemme, at navlen gradvist suges ind mod rygsøjlen, når du taler. Det støtter din klang og dit naturlige flow.

Læs om klinikkens stemmetræner, Marit Bach Green

Klinikkens stemmetræner

Marit Bach Green
Marit Bach Green
Fysiurgisk massør og stemmetræner